Over ons

BASIL is een gratis eendaags duurzaam festival dat zaterdag 7 september in Park Matilo te Leiden plaats zal vinden. Het festival wordt georganiseerd door leden van studentenvereniging V.S.L. Catena te Leiden. Drie jaar geleden was de eerste versie van BASIL. Het festival biedt een podium voor duurzame initiatieven en promoot een groene leefwijze. Daarbij is het festival zelf duurzaam opgezet met als doel zo min mogelijk druk op het milieu en de omgeving te zetten. BASIL opent met lezingen en verschillende workshops die in het teken staan van duurzaamheid. Daarnaast zullen er eetkraampjes en een pop-upmarkt zijn en zijn er de hele dag live optredens van verschillende bands.

Ons doel

BASIL heeft als doel mensen te informeren over duurzaamheid en enthousiasme hiervoor op te wekken. Wij willen dit op een positieve en ontspannen manier doen. Duurzaamheid moet niet gezelligheid in de weg zitten, maar kan hier juist bij helpen. We willen verschillende organisaties een podium bieden en hopen de plaatselijke bevolking bewust te maken van groene alternatieven. Dit gaan we doen door op duurzame wijze een feestje neer te zetten voor heel Leiden en omgeving.

Wie zijn wij

BASIL wordt georganiseerd door de Airco, de Catena Open Air commissie. De Airco is een commissie binnen V.S.L. Catena. Tevens vormt deze commissie ook het bestuur van Stichting Hathor, de overkoepelende stichting van BASIL. De leden van deze commissie zijn allen zeer gemotiveerd voor een groenere wereld en hopen hun visie met dit festival over te kunnen dragen.

VoorzitterJeon Zhang
Secretaris en PersoneelCharlotte Koskamp
Penningmeester en AcquisitieSimone Reurings
Locatie en ExternRomilda van Buuringen
Bands en actsJurre Dijkstra
LogistiekJim Mak
TechniekDeniz Erden
Promo en VersieringPien Keijzer
Promo en CateringMara Bas